dinsdag 2 augustus 2016

Van Montreal naar Ottawa

Vandaag vertrekken we uit Montreal. Na het appartement opgeruimd  te hebben gaan we nog naar een laatste trekpleister van de stad. Op een heuvel met uitzicht over de hele stad ligt de Oratoire de Saint Joseph. Een kerk die erg aan Monmartre doet denken.  Het is  een echt bedevaartsoord, waar mensen nog de trap omhoog op hun knieën doen. Binnen in de kerk zijn er gelukkig roltrappen voor ons en de bedevaartgangers.De kerk is opgetrokken uit een soort basaltsteen die erg aan beton doet denken. Ondanks dat ik het toch gelukt om een intieme sfeer neer te zetten. Het smeedwerk van de deuren is zelfs tamelijk modern. Met de  verering van de priesters dei de kerk hebben gesticht heb ik wel wat moeite. Die zijn me iets te aanwezig.




De reis naar Ottawa verloopt verder redelijk voorspoedig. Zodra we rechts afgeslagen zijn van de weg van Montreal naar Toronto wordt het een stuk rustiger op de weg. We tanken onderweg nog een keer. 27 euro voor 40 liter. Dat wordt straks wel weer even wennen.
In Ottawa slapen we in een residentie van de universiteit. Die hebben we last minute geboekt omdat Booking.com de reservering bij Best Western cancelde. We hebben 2 appartementen met elk twee slaapkamers. Vrij basaal, maar op prima afstand van het centrum en de wifi doet het. 's avonds lopen we nog even de stad in om wat te eten.


 

Meer foto's vind je hier; https://goo.gl/photos/zuXU6E2jMKSnAfjK9 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten