maandag 1 augustus 2016

Osheaga

Osheaga

Vandaag gaan we naar het muziekfestival Osheaga. Dit is een driedaags festival dat plaats vindt op een eiland in de rivier. Qua omvang is het ongeveer 2x keer zo groot als Pinkpop. maar daar merk je op het festival niet zo heel veel van. Ten opzicht van Nederlandse festivals vallen wel een aantal dingen op. Alles wordt cash afgerekend, dus geen muntjes. Het festival terrein is opvallend schoon, zeker als je bedenkt dat dit dag drie is. Dat blijft het ook gedurende de dag. 
Op meerdere plekken is wifi. Die wordt wel lastiger te bereiken als het drukker wordt, maar in sommige zones ook dan nog prima te bereiken. De hele dag lopen verkopers met bier, lemonade en vers fruit door het publiek, dus je hoeft niet elke keer in de rij daarvoor. Er wordt wel relatief  veel gerookt en met name hash. Schijnt dat die hier binnenkort ook gelegaliseerd wordt. Het hoofdpodium is twee podia naast elkaar, waardoor je op het hoofdveld voortdurend een band voor je  hebt.
We zagen een hoop bands. Zeker in de middag ook een aantal onder de bomen bekeken, want  het was flink warm. Naast het enorme hoofdpodium zagen we op kleinere podia acts als Foy Vance, Haelos Nothing but Thieves en Nathaniel Rateliff. Op het hoofdpodium zagen we Foals, Melanie Martinez, Grimes, Leon Bridges en als afsluiter Radiohead. Die speelden maar liefst 2,5 uur en eindigden met Creep. Memorabel concert.

Hier staan wat foto's. Sorry voor het meezingen.....   https://goo.gl/photos/1dbJJmKXbjXePgog9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten