woensdag 3 augustus 2016

Dagje Ottawa

Vandaag maar eens Ottawa  echte verkennen. Na een ontbijt bij Tim Horton gaan we naar het parlementsgebouw. Dat kun je alleen met een kaartje bezoeken en die zijn voor vandaag al op. Morgenochtend maar even op tijd heen om het nog eens te proberen. Het is flink warm en we kiezen voor de hop on hop off  bus om met niet al te veel energieverlies de stad te verkennen. Halverwege de rondrit stappen we uit bij Rideau  Hall het paleis van de Gouverneur Generaal van Canada, de plaatsvervanger van Queen Elisabeth. We zien hem zelf ook nog want vandaag wordt begonnen met de restauratie van het paleis, zodat in 2017 alles  er weer piekfijn uitziet bij het 150 jarig bestaan van Canada. Onze rondleiding start daarom via de keuken van het paleis. Het gebouw is in de afgelopen decennia diverse malen uitgebreid. Naast dit publieke gebouw is er in Quebec nog een residentie,maar die is niet te bezoeken want die ligt op een militaire basis.
In het park staan bomen van staatshoofden die Canada bezochten. Voor Nederland vonden we alleen de boom van Prinses Margriet uit 1976. Zij is in Ottawa geboren. Elk uur worden hier de bondmuts soldaten gewisseld met een doedelzak ter begeleiding. Morgen maar eens naar het echte wisselen van de wacht.
 


De bus zit ondertussen aardig vol, maar we kunnen toch nog mee naar het centrum. Stappen uit bij de Notre Dame kerk. Vrij kitscherige kerk met zilver geverfde torenspitsen. Daarna lopen we via een boekhandel terug naar onze appartementen. "s avonds gaan we de stad in en halen bij Nando's wat te eten om daarna op het grasveld van het parlementsgebouw naar een lichtshow op dat gebouw te kijken. In een halfuurtje wordt de geschiedenis van Canada er doorheen gejast. Best aardig en mooi vormgegeven.

                                       


Meer foto's vind je hier: https://goo.gl/photos/XKCAK9gsSWjba7Hn7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten